Bagerjomfru, bager og produktudvikler

Ane Lindbjerg udvikler kager ved Bæchs Conditori og har altid antennerne ude for at få inspiration til nye kager og smage og er nysgerrig på, hvad der kan lade sig gøre. Der bliver ikke gået på kompromis med kvaliteten - uanset om Bæchs kager skal nydes i Norge, New York eller Nordjylland.

Medearbejderhistorier Ane

Ane Lindbjerg har stort set haft kager mellem hænderne, siden hun var teenager. Hun er opvokset i Hobro, og allerede som teenager fik hun job som bagerjomfru i Bæchs Conditori, som dengang var et traditionelt bageri i midtbyen. Hun blev forelsket i faget. Og efter en afstikker til Aarhus, hvor hun fik et svendebrev i hånden som bager, vendte hun tilbage til Bæchs Conditori. I mellemtiden var bageriet vokset til et stort håndværksbageri udenfor byen.

”Jeg kom tilbage til Bæchs for næsten 30 år siden. Jeg havde lige fået tvillinger, og hos Bæchs kunne jeg arbejde om dagen, så vi derhjemme kunne få en travl hverdag med små børn til at hænge sammen,” fortæller Ane Lindbjerg.

EZ 15 11 22 Bæchs 10669

Blev opfordret til at blive produktudvikler
Hun kendte derfor kollegerne, kagerne og arbejdsgangene i bageriet indgående, da hun for otte år siden blev opfordret af ledelsen til at springe til at blive produktudvikler.

”Jeg var ikke selv kommet på at søge jobbet som produktudvikler, men jeg blev opfordret af ledelsen til at gribe muligheden. Og det betyder meget. Det viser, at man har opbakning, og det oplever jeg i høj grad, at der er til jobbet,” siger Ane Lindbjerg.

Hun ser det som en stor faglig styrke, at hun i årevis selv havde ’fingrene i dejfadet’ i det store bageri i kombination med sin bageruddannelse.  

EZ 15 11 22 Bæchs 10674

Fra småt til stort
”Når jeg udvikler nye opskrifter til nye kager eller fx remonce, så tester jeg først i det små, men bagefter i stor skala. Opfører en dej sig på samme gode måde, når vi laver rigtig mange kilo af den? Og hvad er resultatet, når kagerne ikke ’bare’ er bagt, men også pakket og frosset? Er kagen også flot, frisk og lækker, når den bliver pakket ud efter måske tusindvis af kilometer i en frostcontainer? En kage fra os skal være frisk fra frost,” understreger Ane Lindbjerg.

Ideen til en ny kage kan både komme fra produktudviklerne hos Bæchs og kunderne. Oveni kommer inspiration fra hele verden – nye tendenser inden for kager og konditori.

”Jeg har altid antennerne ude med hensyn til nye kager og smage og er nysgerrig på, hvad der kan lade sig gøre. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten.”

- Ane Lindbjerg

EZ 15 11 22 Bæchs 10619

Hun sætter også stor pris på besøg fra kunder eller kommende kunder fra ind- eller udland. Der er intet som friskbagte kager – gerne udviklet efter kundens egne ønsker og krav – som kan overbevise en kunde om, at det er Bæchs, der skal levere bagværket til en butikskæde, et hotel eller et storkøkken. Ane Lindbjerg fuldender gerne oplevelsen for kunderne med at pynte kagerne flot af med fx frisk frugt.

EZ 15 11 22 Bæchs 10680

Tiltrækker mange bagere
”Jobbet hos Bæchs byder på masser af spændende faglige udfordringer. Derfor er vi også rigtig mange bagere ansat. Og så er det en rigtig god arbejdsplads med søde kolleger, hvor vi hjælper hinanden. Mange har været her i mange år – akkurat som jeg selv har,” siger Ane Lindbjerg.

Hun nyder i høj grad selv at kunne tilrettelægge sin arbejdsdag. Der er udstrakt frihed under ansvar. Og så sætter hun pris på, at der er kort vej fra god idé til handling. En ny kage kan hurtigt sættes i produktion.

Læs også om